Sorta
100% sauvignon blanc
Kategorija
suho vino
Vinifikacija
ručna selekcija grožđa, kontrolirana fermentacija
Dozrijevanje
inox spremnici
Temperatura posluživanja
8 – 10 °C
Punjenje
0,75 l
Pitko vino zelenkaste boje sa notama osvježavajućeg karaktera uz aromu zelenih jabuka, grejpa, šparoga i vlažne zelene trave te dašak jasmina, vinska regija Hrvatsko Podunavlje, vinogorje Erdut, položaj Aljmaška planina.
Ovo vino se najbolje sljubljuje uz ribu sa žara (brancin, oradu) te uz jela od lososa i tune, uz dagnje, kamenice, tjesteninu od školjki, tjesteninu od povrća, hladna predjela (šunka, sir), sirovo povrće, jela s curryem (riba, piletina) te mekim kozjim sirom. Izvrsno se uparuje i sa jelima sa svježom ili barenom rajčicom.
Uzdravlje!